Op zoek naar groendak?

 
groendak
Sedumdak op een potstal te Merksplas.
0477 30 88 65 info@aquilegia.be Sedumdak op een potstal te Merksplas Tijdens het voorjaar hebben we ook samen met de firma Grön dit mooie project mogen afleveren! Het is een gebogen potstal van circa 600 m waarop we een sedumdak hebben geplaatst.
De voordelen en nadelen van een groendak Habitos.be. Habitos logo.
Je creëert een bijkomende buitenruimte. Een groendak zorgt ervoor dat schadelijke UV-stralen geen contact krijgen met de waterdichtende laag. Hierdoor gaat je dak langer mee. Een groendak verhoogt de thermische isolatiewaarde van je huis. Ook de akoestische isolatiewaarde wordt beter. Een groendak buffert regenwater op het dak.
Wat is een groendak? Energids.
Lees er alles over in ons privacybeleid. Schrijf mij in. Wat zijn de wettelijke verplichtingen inzake thermische isolatie? Op welke energiepremies heb ik recht in Brussel in 2018? Wat kost het om een dak te isoleren? Met welke financiële steun kan ik de energieprestaties van mijn woning verbeteren? Wat is een koudebrug en hoe los ik die op?
Voordelen van een groendak Sempergreen.
Ook het onderhoud achteraf is minimaal. Dat levert u tijdswinst en kostenbesparing op! Op daken waar veel wind staat zorgen voorbegroeide vegetatiematten ervoor dat de ondergrond bij storm niet wegwaait. Het biedt een solide en erosiewerende bovenlaag van het groendak.
Groendaken ECCOsedum.
De planten van een groendak filteren fijnstof uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof. Groendaken dragen zo bij tot een beter leefmilieu via luchtzuivering. Ook zorgen groendaken voor waterzuivering: doordat vervuilde neerslag eerst door een groendak stroomt wordt een deel van de vervuiling uitgefilterd voor het in de waterlopen terecht komt.
Haal voordeel uit een groendak Netto.
Een dak met grassen en eventueel kleine struikjes wordt als een tussenvorm tussen intensief en extensief gezien en vaak semi-intensief groendak of lichte daktuin genoemd. Onder de planten zitten altijd enkele lagen: een folie die het dak beschermt en waterdicht houdt, een wortelvast vlies waar plantenwortels niet doorheen gaan, een drainagelaag van bijvoorbeeld kleikorrels of kokosvezelmat, en een filterlaag die vermijdt dat het substraat wegvloeit. Daarop komt de substraatlaag een mengsel van aarde, zand, lavasteen, schors als voedingsbodem voor de planten. En dan de planten erop. Hoe dik al die lagen moeten zijn, hangt vooral af van welke soort planten u erop wilt. Voor een extensief groendak met louter mossen en vetplantjes is dat maar 5 à 8 cm. Voor een dak met kruiden en grassen wordt dat 10 à 15 cm. Om er echt een daktuin van te maken, zal de totale dikte snel boven 70 cm uitkomen.
Wat, hoe en waarom van een groen dak HIER.
Climate Comedy Night. Nieuws van HIER. Stand van de wetenschap. Investeren in je huis. Wat, hoe en waarom van een groen. 19 mei 2021. Een groen dak is een dak met plantjes erop in plaats van dakpannen. Dat ziet er niet alleen reuze gezellig uit, maar is ook heel goed voor je huis en omgeving. We leggen uit hoe dat er precies uitziet en wat de voor en nadelen zijn. Wat is een groen dak? Een groen dak is een dak met plantjes erop in plaats van dakpannen. Vaak wordt gekozen voor sedum omdat het een vetplantje is dat veel weersomstandigheden aankan, niet diep wortelt en weinig onderhoud nodig heeft. Bovendien bloeit sedum leuk. Welke daken zijn geschikt voor een groen dak? Het gewicht van een sedumdak is vergelijkbaar met een gewoon pannendak en kan zowel op een schuin als een plat dak worden aangelegd. Het is altijd verstandig om te controleren of je dakconstructie het gewicht aan kan. Waar bestaat een groen dak uit? Een groen sedumdak bestaat uit maar liefst vijf lagen voor een goede bescherming en voedingsbodem: een beschermdoek, drainagelaag, filtervlies, substraat en tot slot de beplanting.
Groendak ECOstyle PlantProfessional.
Ook het gewicht van deze daken is veel geringer, 20 tot 200 kg/m, waardoor ze vaak geen aangepaste dakconstructie vergen en ook op reeds bestaande gebouwen aangebracht kunnen worden. Een extensief groendak bestaat uit een filterdoek, drainagelaag, beschermlaag, wortelkerende laag, waterkerende laag en dragende constructie.
Premie voor een groendak Gemeente Merelbeke.
De installatie moet voldoen aan de Vlaamse codex Ruimtelijke Ordening en alle andere wetten, reglementen, verordeningen, normen, voorschriften en gebruiken die erop van toepassing zijn. Er is een stedenbouwkundige vergunning voor het groendak of een attest van een deskundige die aantoont dat de draagkracht en constructie van het dak voldoen voor de aanleg van een groendak.
Groendak Prijs Groenpalet.
Maar er bestaan uiteraard nog veel meer verschillende types groendaken: de prijs verandert afhankelijk van jouw dak en jouw specifieke wensen. Wil jij je dak eerder laten aanleggen volgens de groendak kunst? Dan kunnen deze grove schattingen, je misschien al wat wegwijs maken.: Een extensief groendak begint bij ongeveer 85/m. Een semi-intensief / semi-extensief groendak begint bij ongeveer 150/m. Wil jij graag weten hoeveel jouw eigen project zou gaan kosten?

Contacteer ons