Op zoek naar groendak?

 
groendak
Premie aanleg groendak Ninove.
Premie aanleg groendak. Interesse om je dak te bedekken met planten en zo een extensief groendak te realiseren? De stad Ninove geeft je alvast een premie van 31 euro/m waarmee een groot deel van de investering gerecupereerd kan worden. Het plaatsen van een groendak heeft enkele belangrijke voordelen. Zo krijg je.: een vertraagde regenwaterafvoer waardoor er minder belasting op de riolering is. een betere thermische isolatie met meer warmtebehoud in de winter en meer koelte in de zomer. een betere demping van de omgevingsgeluiden. bescherming van de dakbedekking tegen schadelijke UV-straling. het neemt de stofdeeltjes uit de atmosfeer op en vormt een buffer tegen luchtvervuiling. Bovendien is het ook nog eens prachtig om naar te kijken en zorgt het voor meer groen in de stad. Wat is een extensief groendak? Dit is een dak dat bedekt is met een substraatlaag bv. lavasteen waar mossen, vetplanten en kruiden in groeien. Het onderhoud is minimaal want de hitte in de zomer zorgt ervoor dat enkel droogte en hittebestendige planten kunnen overleven. Netels of andere woekerende onkruiden krijgen dus geen kans. Door de beperkte dikte 10 20 cm kunnen de meeste dakconstructies het extra gewicht ook aan.
Groendak Kortrijk.
in de gevallen waar een bouwvergunning voor de aanleg van het groendak nodig is, kan de subsidie alleen worden toegekend als de vergunning verkregen werd. als een stedelijke, provinciale of gewestelijke verordening de aanleg van een groendak verplicht, wordt de gemeentelijke premie NIET toegekend.
Canopy - groendaken groengevels.
Een groene omgeving maakt mensen gelukkig. Financiƫle ondersteuning zoals subsidies. Een groendak is opgebouwd uit verschillende lagen en materialen. Deze spelen stuk voor stuk een belangrijke rol bij de goede werking van uw groendak. Meer weten Projecten in de kijker.
Groendak: Premieaanvraag - Stad Mechelen.
Dien de premieaanvraag inclusief offerte in ten vroegste 2 maanden voor de aanleg en ten laatste 3 maanden na de aanleg van het groendak inclusief factuur via dit webformulier. Als de premieaanvraag gebeurd is voor de plaatsing van het groendak, dan dient de aanvrager de dienst duurzame ontwikkeling en energie telefonisch of via mail op de hoogte te brengen van de installatiedatum van het groendak.
Groendak: soorten inclusief de prijzen.
U krijgt dan niet alleen een goed beeld van de te verwachten kosten, maar u kunt ook nog eens de beste deal pakken. Wanneer u offertes aanvraagt ontvangt u binnen 2 werkdagen tot maximaal 6 offertes van professionele dakwerkers bij u in de buurt. Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend, waardoor u nergens aan vast zit. Een groendak is een hellend dak of plat dak dat begroeid is met planten. Bij beplanting kunt u denken aan grassen, vetplanten, mossen en kruiden. Groendaken zijn een lust voor het oog maar een groendak ziet er niet alleen erg mooi uit, het biedt ook veel praktische voordelen.: het verhoogt de waarde van uw woning. het verbeterd de geluids isolatie. het zorgt voor natuurlijke airconditioning. het haalt schadelijke stoffen uit de buitenlucht. het verlengt de levensduur van uw dak met ongeveer 20 jaar. het draagt bij aan het verbeteren van het klimaat. het werkt kostenbesparend door verlaging van onderhoudskosten en energiekosten. Deze voordelen, met name de verlenging van de levensduur en hogere isolatiewaarde, zorgen ervoor dat dit een zeer verantwoorde keuze is.
GROENDAK Vanherle dakdichting.
Een volledig groendak zorgt er in bepaalde gevallen voor dat u geen regenwaterput moet installeren bij nieuwbouw of herbouw. Maar ook een gedeeltelijk groendak kan interessant zijn: het volume van de regenwaterput moet dan niet zo groot zijn. Allround project met groendak.
Groendaken Gemeente Duffel.
Groendaken zijn daken waarvan de dakbedekking hoofdzakelijk bestaat uit levende planten en hebben een gunstige invloed op de waterhuishouding. Het premiebedrag bedraagt 31 euro per m groendak voor zover de kostprijs van het groendak minimum 31 euro per m bedraagt.
Geoptimaliseerd groendak systeem RENOLIT ALKORGREEN: RENOLIT. reo.
Het RENOLIT ALKORPLAN Green systeem is in principe een extensief groendak systeem maar kan aangepast worden naar zowel een intensief als semi-intensief groendak systeem. Het beperkte gewicht en het minieme onderhoud van het RENOLIT ALKORPLAN Green systeem zijn enkele sterk gewaardeerde voordelen maar er is meer.
Waarom een groendak een uitstekende investering is Openbaar groen. arrowhead-left. arrow-ios-forward. arrow-forward. calendar. bookmark. pricetags. clock. close. Facebook-color. person. Facebook-color. printer. grid. home. info. Facebook-color. menu. lock
Dit is de voedingsbodem waarin de wortels van de begroeiing vastzitten. De plantkeuze bepaalt de dikte van het substraat. Wat is het verschil tussen een extensief en een intensief groendak? Globaal gesproken delen we groendaken in drie types in. Een extensief dak heeft een dunne substraatlaag en een beperkt plantengamma van mossen en vetplanten, een semi-intensief groendak heeft een substraat tot 20 cm dik en een begroeiing waar ook grassen en kruiden bijstaan.

Contacteer ons